Pule me kerpudha
Nevojiten: 4 copë mish te bardhë të pulës (ose kofshë) pa lëkurë e eshtra, 250 gr kërpudha të grira, 1 filxhan kafeje verë të bardhe. 1 filxhan qumësht. 1 filxhan galetë, 1 të bardhë lë vesë, lëngun e gjysmë limoni, gjysmë luge koper të thatë, kripë, piper.
Shtypeni mishin e bardhë me çekiq të bërxollave, por në vend të mishit te bardhë mund të përdorni edhe kofshët dhe kaçikët (duke ua hequr ashtin), Zini kërpudhat ne vere të bardhë, leng limoni dhe kopër, derisa të mos avullohel gati e terë vera. Preni permes çdo pjesë lë mishit të bardhë, mbusheni me kerpudha e pastaj mbeshtilleni mire duke i vënë nje rrëmojcë. UIeni çdo cope në qumësht ku keni qitur të bardhtë e tundur të vese, lyeni me galetë dhe renditni ne tepsi. Futni në furrë te nxehur te cilës la ngadalesoni lemperaturen ne 190 grade celzius dhe piqni rreth 35 minuta, derisa mishi te mos bëhet i butë dhe i kuqerremtë.
Shtypeni mishin e bardhë me çekiq të bërxollave, por në vend të mishit te bardhë mund të përdorni edhe kofshët dhe kaçikët (duke ua hequr ashtin), Zini kërpudhat ne vere të bardhë, leng limoni dhe kopër, derisa të mos avullohel gati e terë vera. Preni permes çdo pjesë lë mishit të bardhë, mbusheni me kerpudha e pastaj mbeshtilleni mire duke i vënë nje rrëmojcë. UIeni çdo cope në qumësht ku keni qitur të bardhtë e tundur të vese, lyeni me galetë dhe renditni ne tepsi. Futni në furrë te nxehur te cilës la ngadalesoni lemperaturen ne 190 grade celzius dhe piqni rreth 35 minuta, derisa mishi te mos bëhet i butë dhe i kuqerremtë.
