Çokollata dhe ushqimet me yndyrë heqin trishtimin
Çokollata dhe ushqimet yndyrore janë më mirë se antidepresivët, Sipas studiuesve të Universitetit të Lovanios, këto produkte arrijnë të fshijnë, apo të largojnë trishtimin. Në këtë mënyrë, këto dy ushqime mund të konsiderohen si ato që mund të të kthejnë humorin. Lidhja mes mendjes dhe ushqimit bëhet kështu edhe më e ngushtë dhe jo vetëm sepse kur kemi të stresuar është më e lehtë të “shfryjmë” inatin tek ushqimet.
Në këtë mënyrë, një ekip ekspertësh ka kërkuar të shpjegojë se ç’mekanizëm qëndron prapa këtij procesi. Kërkuesit kanë vënë re se një masë yndyre në stomak ka sjellë reagimin e celulave nervoze ndaj emocioneve të trishtueshme. Eshte e rëndësishme kjo e dhënë, jo vetëm sepse është më mirë të konsumosh çokollatë sesa të pish një paketë cigare në rast nervozizmi, por edhe sepse kështu mund të kuptohen më mirë disa probleme si obeziteti, shqetësimet e ngrënies, por edhe depresioni.
Në këtë mënyrë, një ekip ekspertësh ka kërkuar të shpjegojë se ç’mekanizëm qëndron prapa këtij procesi. Kërkuesit kanë vënë re se një masë yndyre në stomak ka sjellë reagimin e celulave nervoze ndaj emocioneve të trishtueshme. Eshte e rëndësishme kjo e dhënë, jo vetëm sepse është më mirë të konsumosh çokollatë sesa të pish një paketë cigare në rast nervozizmi, por edhe sepse kështu mund të kuptohen më mirë disa probleme si obeziteti, shqetësimet e ngrënies, por edhe depresioni.
Posted by Faqja Informative Shqiptare
on 1:21 e paradites. Filed under
Shendetsi.
.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0.
Feel free to leave a response